Vid flytt

STAMTAVLA: Vår uppfödning är registrerad i SVERAK (FIFe) 1993. Då kattungen flyttar till sitt nya hem följer kattungens SVERAKstamtavla med. Har inte stamtavlan kommit från SVERAK medföljer istället ett intyg om att kattungen är under registrering (intyget medföljer kattungen för att visa att vi som uppfödare håller på med registreringsproceduren, men att stamtavlorna inte är klara ännu). Hela kullen registreras samtidigt.


BESIKTNING
: Kattungarna är veterinärbesiktigade av vår veterinär Torkel Östman inom en vecka före sin flyttdag (Allt enligt SVERAKs regler). Hela kullen besiktigas samtidigt av Torkel även om de flyttar vid olika tillfällen. Detta innebär att en kattunge kan behöva besiktigas igen om det dröjer mer än sju dagar från första besktningstillfället till flytten.


VACCINATION
: Vi vaccinerar våra kattungar med ett avdödat vaccin, Fel-O-Vax PCT (mot kattpest och kattsnuva) två gånger före flytt. De vaccineras första gången vid ca 9-10 veckors ålder och en andra gång vid ca 13 v. De är också avmaskade med Banminth.


KÖPEKONTRAKT: Vid varje kattungeköp skrivs ett köpekontrakt som skrivs under av både uppfödare och köpare. Vi använder oss av SVERAKs köpekontrakt.


ID-MÄRKNING
: Alla våra kattungar är ID-märkta med microchip då de flyttar, enl SVERAKS regler skall samtliga katter numera vara ID-märkta. Vid ägarändringen läggs kattungens uppgifter in i SVERAKs nationella ID-register (där allt är sökbart via Internet)


FLYTTEN
: Då det är dags att flytta har kattungarna hunnit bli drygt 13 veckor gamla, glada, sociala och nyfikna på världen. Med vid flytten följer också en hel del matprover på det kattungen ätit under tiden hos oss samt information om dessa olika foder.
Dessutom skickar vi alltid med en "snuttefilt" som luktar hemma, en CD med bilder på hela kullen samt bägge föräldrarna och lite leksaker. Vi försöker också alltid skicka med något extra, t ex en Mirakelkam, en liten puff att ligga i eller något annat kul som vi hittar. All information om kattungen och alla papper samlas i en pärm till kattungeköparen