Våra förväntningar

Vår absoluta målsättning är att föda upp sunda, trevliga och vackra katter som kommer att ge Dig som kattungeköpare stor glädje många år framöver, i första hand som underbara och vackra sällskapskissar, kanske också som utställningskissar.

Vi tycker också att det är jätteroligt om Du som köper en kattunge vill uppdatera oss med bilder allt eftersom den växer då det både är så roligt att se hur våra barn växer samt att det är till glädje och nytta för vår uppfödning.


Vi hoppas Du som kattungeköpare


- noga tänkt genom varför Du vill ha just en birma samt vad ett kattungeköp innebär för Dig och Din familj då du tar på dig ett ansvar för ett djur under många år framöver.

- kommer att låta kattungen (och så småningom som vuxen kisse) leva som en familjemedlem, tillsammans med de övriga familjemedlemmarna.

- kastrerar din katt då den blir könsmogen om den säljs som sällskapskisse. Alla katter som inte skall användas inom birmaaveln bör kastreras, både för katternas och husfridens skull!
Vi försöker göra en seriös bedömning av våra kattungar och utifrån detta säljs de - som sällskapskissar eller (några få) till avel. Är Du som köpare intresserad av avel - berätta då gärna detta vid första kontakten, det är enbart positivt att få veta vilka planer Du har och utifrån detta försöka hitta en kattunge som passar just Dig. Det är inte roligt att plötsligt få veta att kattungar som sålts som sällskapskatter "görs om" till avelskatter.

-  har katten som innekatt, men att utevistelse är jättetrevligt om det kan ske under ordnade former,
t ex i koppel, innätad balkong eller rastgård

- fortsätter att vacinera din kisse enligt veterinärens rekommendationer. Samtidigt är det ju jättebra om veterinären kollar över katten så att Du vet att den mår bra.

-  uppdaterar oss om det händer katten något eller om förhållandena i familjen ändras så att katten inte kan bo kvar. Självklart hjälper vi, så långt det är möjligt, till med att hitta ett nytt hem åt katten om det skulle behövas.

Vi ställer upp med support så länge Du som kattungeköpare är intresserad, dvs hur länge som helst!