Grand Int Premier & Europa Ch S*Ma'ha Gita Unique DM DSM

Titel: Grand Int Premier & Europa Champion, DM och DSM
Född: 13 april 2003
Kön: Hona
Far: IP & GIC (N) Almighty Scotch Corner, SBI n
Mor: EP & IC S*Ma'ha Gita Look a Like Fancy,
SBI n21
Färg: Brunmaskad (SBI n)
Blodgrupp: A
Uppfödare: Egen uppfödning
Testad HCM negativ 060310

Stamtavla

Till nästa katt


Nickan kom, sågs och blev kvar...Vi skulle inte behålla en brun hona till, det var vi helt övertygade om och dessutom, att behålla en dotter till ens egen hane...rätt dumt...
Men det fanns inga argument som hjälpte, kvar blev hon och glada är vi för det. Hon är en oerhört social och framåt misse, vänlig mot alla och bryr sig inte ett skvatt om att någon fräser mot henne.

Hon är också en ganska stor misse, med mycket päls, fina kontraster samt ett vackert uttryck. Det skall bli spännande att se hur hon utvecklas mot vuxenlivet. Hon är väldigt lik sin far, Knotten, fast med en feminin touch.

Vintern 2005 fick Nickan sin första kull, med EC S*Engelkattens French Connection. Två bebisar blev det, bägge är bruntabby. Pojken i kullen, After Eight, kommer att ställas ut, och har verkligen startat bra, 2 BIS och på nästa uts 2 NOM.
Syrran, kallad Ragga, såldes som sällskapskisse och blev 2007 delad 1:a som kastrat kat II i DÄK och 12:a på SVERAKs lista.
Till dags dato (vintern 2008) har Nickan fått tre kullar, med mycket fina bebisar. I andra kullen kom James (Jam Session) som bor hos Eva i Stockholm och i sista kullen Nisse (MSN) som bor hos Anna Wallin samt vår egen Docka som fick stanna kvar.

Utställningsmässigt...ja, vår Nicka har nu erövrat 7 BIS som vuxen, samt är 2:a bästa avelshona i SVERAK (och DÄK) 2007.

Natten mellan 3 och 4 juni 2008 blev Nickan akutkastrerad på Strömsholm, hon hade fått livmoderframfall då hon fick sin sista kull. Det känns verkligen sorgligt, hon är 5:e generationen efter vår Puff (Grazettes UFO). Vi har ju ändå en dotter kvar efter henne, våran Dockan som i mycket påminner om sin vackra mor.