Katter som tidigare bott hos oss...
 

IP & GIC (N) Almighty Scotch Corner

Född: 31 jan 2002
Far: EC Laurent King Canute, SBI n
Mor: GIC (N) Almighty Bombay Blue Gin, SBI a
Färg: SBI n (Brunmaskad)
Uppfödare: Hilde & Nicholas Lorvik
Ägare: Helene Sörhäll

Vår nye pudding i huset, eller knubbsäl, eller tjockis eller ibland pestråtta....Kärt barn har många namn!

Han flyttade in hos oss i mitten av maj 2002, och tog huset helt självklart i besittning. De sura gamla damerna fräste, men han bara ruskade på sig och traskade vidare.
Han gillar att sova på kudden, dvs på min kudde. Han spinner högt, för att berätta hur mysigt det är och försöker "mjölktrampa" där han kommer åt - i ansiktet eller håret eller så....
Han sover med stor förtjusning på rygg, benen "spretar" åt fyra håll. Han gillar också mat, så varje gång han springer förbi matskålen tar han sig ett tugg (det kan ju vara slut då han återvänder!)

Då han var tre år kastrerades han
, och flyttade sedan hem till Helene som väntade på honom. Där har han nu två birmakompisar, Jamas samt Satina. Fast största nöjet med Satina är nog att jaga henne...
Helene har vi också "lyckats" lura in på detta med utställningar, så Knotten är nu IP.IC S*Ma'ha Gita Piece of Cake
Titel
: Int Champion
Född: 7 april 2001
Far: S*Ma'ha Gita Joystick,
SBI a
Mor: IC S*Summerday's Lucille, SBI n
Färg: SBI n (Brunmaskad)
Blodgrupp: A
Uppfödare: Egen uppfödning
Testad HCM negativ 060310
Ägare:
Kajsa Olsson

Kakan blev bara kvar.....
Ja, något liknanade har ni säkert hört många gånger då det gäller om man skall sälja en katt eller inte. Kakan på något vis bara nästlade sig in, så en dag var det bara omöjligt att ens tänka sig att hon skulle flytta.

Hon är en väldigt mysig katt, frejdig och framåt. Dessutom har hon en riktigt bra stamtavla (för oss), då hon har många av våra katter i sig.


Nu har vi ställt ut vår lilla Kaka ett par gånger, och det har gått riktigt bra!! På Birmautställningen blev hon oplacerad Ex (15 st i klassen!!) och en månad senare BIS. Men det viktigaste är inte att ha en "barnstjärna" utan att hon växer upp till en bra och trevlig katt, som passar med våra andra här hemm
a.

Kakan har nu fått sin första kull och det blev tre fina bebisar. Dessutom agerar hon mor åt både Lucilles samt Fancys barn, så hon har fullt upp.
Eventuellt kommer hon att ställas ut litegrann under vintern. Det tråkiga är att våra katter oftast är i väldigt fin pälskondition under vintern då det är som allra mörkast och tråkigast att köra på utställning tidigt en helgmorgon.

Nu, år 2005, har kakan haft tre fina kullar, är bl a mamma till Zugarbabe som finns kvar hos oss. Hon har också visat sig vara bärare av choklad/lila då hon i sin sista kull fick en lila flicka med den brunmaskade hanen GIC S*Mo de Ann's Flash of Moonlight.
Hon är fortfarande inte utställd speciellt mycket, eller ärligare sagt, inte alls, men hon är i alla fall CH. Hon är som allra vackrast mitt i vintern, då hon också löper samt att det mörkt, svart och otrevligt att köra på utställning. Kanske blir det några gånger nu under vintern, då vi troligen inte kommer att para henne förrän hösten 2006... och till slut blev hon Int Champion!

I feb 2008 blev Kakan kastrat, vi tycker att hon nu med ålderns rätt skall slippa att uppfostra fler birmabarn. Hon har varit en "super-morsa", tagit på sig ansvar för alla små som funnits i närheten (Läs jagat undan de andra kullarnas mammor och tagit över själv).

Allteftersom tiden har gått så har Kakan visat att hon önskar sig en något mindre familj att bo hos, att det kan finnas ett ledigt knä åt henne också. Så hon och dottern Pundis flyttade påsken 2008 på prov till Värmland, till Kajsa med familj. Där har de två kattpojkarna nu fått veta vem som bestämmer, och det är inte de två som redan bodde där - Kakan tog över!


Titel: Ingen
Född: 12 sept 2007
Kön: Hane
Far: NL*Blair of Midway, SBI a
Mor: D*Little Indians Cara Eleni, SBI a21
Färg: Lilatabby (SBI c21)
Blodgrupp:
A
Uppfödare: Annelise Pålsson, Harmonys
Testad HCM/RCM negativ 081028
Stamtavla

En lång, gänglig dansk har flyttat in hos oss! Han kommer från vår goda vän Annelise i Danmark och är tänkt att bli pappa till några kullar här. Just nu är focus på mat och lek, i nämnd ordning. Tack och lov har Pågen fått barnasinnet tillbaka efter kastreringen, så dessa två härjar runt i huset. Och härja betyder verkligen det; mattor far, blomkrukor kraschar, kattdamerna blir "överkörda". Sedan är det fight om vem som får ligga i knät eller på kudden på natten. Visst är det mysigt med katt!?

Nu har Totte hunnit bli drygt året gammal, fortfarande gänglig och skranglig, men en fantastiskt trevlig kisse. Alltid lugn, fortfarande kompis med Pågen och det största intresset är MAT! Löpande kattdamer finns inte ännu i hans föreställningsvärld...men det gör ingenting just nu, det är faktiskt väldigt skönt att vara kattungefria ett tag.

Nu är vi framme i mars 2010 och Totte har varit kastrerad sedan sommaren -09 och också flyttat till Maria i Säter. Han blev kastrat ganska tidigt, knappt två år gammal, men han blev så orolig och stressad förra sommaren att det inte var så mycket att välja på. Det blev 7 st ungar hos oss med Totte som pappa, samtliga lilatabby!! Av dessa 7 ungar är det en som stannat kvar hos oss, Quarterback,för att kunna bli pappa till några kullar under 2010 och 2011. Ett par systrar är också tänkta att ev. få någon kull.

Under hösten fick Totte lära sig den hårda vägen att lediga knän är det ont om hos oss, det fanns alltid någon brunmaskad dam som tyckte sig ha företräde. Och Totte fann sig, snäll och timid som han var, men jag mådde riktigt dåligt av att han alltid blev undanskuffad. Så efter nyår började vi fundera på att försöka hitta nytt hem åt Tottepojken. Många kände sig kallade, men bara Maria kom genom vårt nålsöga när det gällde vem som skulle få vara ledigt knä åt Totte. Så nu bor Totte ett par mil från oss med en birmakattunge och en sjuårig collie som djursällskap och Maria med man som de människor som passar upp på djuren. Till sommaren kommer rastgården, och det kommer Totte att älska, han var nog den av våra katter som tillbringade mest tid ute.

 

Katter vi minns...

Titel: Europa Premier & Europa Champion S*Grazette's UFO DSM

Född:
7 april 1994 - död 3 feb 2011
Kön: Hona
Far: EC S*Grazette's Image Maker, SBI b
Mor: S*Grazette's Daisy, SBI a
Färg: Brunmaskad (SBI n)
Blodgrupp: A
Uppfödare: Kerstin Heed
Stamtavla


GIP & EC Grazette's UFO, eller Puff som hon kallas, är numera en av våra pensionärer här i huset. Hon är en mild, god, vacker och mycket värdig dam som litar på att hela världen vill henne bara gott. Hon har fått fem kullar, med sex, fyra, fem, två och tre ungar.
Det pratas mycket om att birmor med chokladkatter i stamtavlan skulle få en dålig maskfärg. Titta då noga på Muffa, hon får alltid mycket beröm för sina fantastiska kontraster, och hon har en chokladmaskad pappa, EC S*Grazette's Image Maker.
Hon är utställd 1 gång under 1999 (därför ingen resultattabell) och då blev hon BIV, NOM samt BOX. På samma utställning blev hennes son, Ma'ha Gita Ballroom Blitz, BIS kastrat, samt hennes barnbarn (och Blitz son) BIS 3-6 mån. Det var en upplevelse!!

Även under 2001 och 2002 blev det få utställningar, men med BIS och NOM som resultat
Bland husets katter är hon min favorit, hon är bara SÅÅ mycket BIRMA.

Våren 2004 blev hon kastrat, och sedan har vi under hösten visat upp henne på utställningar. Hon blev Int Pr på sex "raka" utställningar, med 5 NOM och en BIS på köpet! Dessutom BIS-Veteran 4 ggr! Än håller vår gamla, vackra dam!

Hon blev också Bästa Veteran i Dalälvskatten 2004!
Grattis, älskade Puff!

2005 blev Puff Bästa kastrat i Dalälvskatten samt delad 1:a som veteran i DÄK, dessutom 2:a på SVERAK-listan som Veteran. Grattis igen min fantastiska misse!

Hon har nu erövrat även den högsta titeln på kastratsidan, Europa Premier, och dessutom DSM (10 st BIS och /eller BOX). 2006 blev hon återigen 2:a veteran på SVERAKlistan, samt 1:a veteran i Dalälvskatten, och 2007 1:a inom klubben som veteran.

Hon är utställd en endaste gång under 2008, och det var på vår egen klubbs utställning i september. DÄK hade då, i samarbete med Birmasällskapet, en birmaspecial, och det kändes roligt att "damma av" denna vackra misse igen. Hon tycker själv också att det är så roligt att vara med.

Och det blev återigen en fantastisk dag med vår Puff - hon blev BIS-Veteran (i konkurrens), BIS-kastrat med 7 domarröster av 8, samt dessutom Bäst i Ras på birmaspecialen med 86 deltagande birmor. Som Eva (James matte) sade - det är inte Age before beauty utan Age and beauty!

Under sommaren 2009 började UFO att tappa i vikt, och hon blev noga genomgången av vår veterinär Torkel. Det konstaterades att hennes njurar började bli dåliga, så hon har nu ätit Fortecor sedan dess.
Den 1 feb ville hon inte ha mat, inte ens räkost som hon älskade och varje morgon satt och väntade på. Det var en klick räkost med hennes medicin i mitten. Hon slickade glatt och villigt i sig allt.

Torsdagen den 3 feb 2011 insåg vi att det var dags för det sista och värsta beslutet, att låta UFO somna för gott. En fantastisk veterinär hjälpte henne, hon satt lugnt och tittade sig omkring när hon fick sprutan, och så fick hon somna i min famn medan jag berättade för henne vilken glädje hon gett oss under alla år, att hon var min hjärtekatt.

Tack UFO för allt du gett oss under alla dessa år, det kommer att bli så tomt här hos oss utan dig!
Europa Premier & Grand Internationell Champion S*Grazette's SOS

Född 24 oktober 1993 - död 11 feb 2008

Far: GIC S*Grazette's Creme Fraiche, SBI a
Mor: EC Vinsbobäckens Satheja, SBI c
Färg: SBI a (Blåmaskad)
Uppfödare: Kerstin Heed

EP & GIC Grazette's SOS var vår blåmaskade kastrathona, faktiskt den äldsta birman i huset. En stor, kraftig, mycket pälsig och vacker misse. Hon var otroligt social, även hon, och ville alltid vara där vi var. Mat var mycket viktigt för henne, en morgon utan hennes specialfrukost, dvs slicka smörkniven efter vi brett våra mackor, var otänkbart.

SOS gick i "riktig" pension i början på 2000-talet. Hon visade allt tydligare under sista året att detta med utställningar inte var "hennes grej", och vi lovade att hennes arena i fortsättningen skulle få vara här hemma. Barn till SOS som syns på utställningar är EC S*Ma'ha Gita Aristocat, EC S*Ma'ha Gita Alyzza samt IP & CH S*Ma'ha Gita Arizza. Dessa tre missar är alla lilamaskade och från vår allra första kull!!

Åren gick och SOS trivdes som pensionär, låg i rastgården på somrarna och var tillsammans med UFO de två katterna i huset som bestämde. Man kunde ändå se att hon blev en äldre dam, hon tunnade ur, pälsen var inte lika praktfull längre. Men hon lekte fortfarande, hade sina "tok-race" genom huset.

I feb 2008 märkte vi en dag att hon drog sig undan, ville inte äta, ville bara vara i fred. Vi trugade, men hon var inte intresserad av vare sig mat eller kontakt. Så vi tog det svåra, men självklara beslutet att låta henne somna in.

Tack SOS för alla de fina år vi fick tillsammans med dig.Premier & Europa Champion S*Provitas Glory Days

Född 26 januari 1996 - död 13 juli 2003

Far: PR & EC S*Nounou's Ferdinando, SBI a
Mor: EP & EC S*Kyrkskolans Esmeralda, SBI a21
Färg: SBI a21 (Blåtabbymaskad)
Uppfödare: Anna Wallin

PR & EC Provita's Glory Days, alias Tigern, var väl inte precis den farligaste tiger som fanns. Snarare var det så att snällare, försyntare och trevligare katt var svårt att hitta (MESIG sade resten av familjen). Dessutom den katt i huset som var mest rädd för dammsugaren. Bara någon tog i dörren till städskåpet försvann han som en oljad blixt in under soffan.
Han ställdes ut periodvis, och vintern/tidig vår var hans tid. Då såg han ut som ett "pälstroll", så vacker så! Övriga tider på året passade han bäst hemma. Men han fick sitt sista certifikat i klass 3 och blev Europa Champion. En rolig detalj är att han hade 9 olika domare då han tävlader om certifikaten i klassen. Han började också ställas ut som kastrat men visade ganska tydligt att det det där med utställningar hade han tröttnat på. Så då blev han mysig misse och lekfarbror åt kattungar här hemma istället.

Han blev helt oväntat dålig en dag i juli 2003, blev under ett par dagar allt sämre och fick söndagen den 13 somna in. (Han hade fått magomvridning, ungefär som tarmvred, fast magsäcken istället. Detta är extremt ovanligt på katt)

Han var en fantastisk katt, som vi fick glädjen att leva med under, som det känns, alltfört få år.Ma'ha Gita Bristol Cream

Titel:
Inte utställd
Född: 21 november 1995 - död 29 april 2008

Far: PR & CH Skogshöjdens Mark X, SBI n
Mor: EP & EC S*Grazette's UFO DSM,
SBI n
Färg: SBI b (chokladmaskad)
Uppfödare: Lisa Karlsson & Ulf Andersson
Ägare: Eva Andersson

Ma'ha Gita Bristol Cream, eller Dumlat (eller Pudding Pastej) som är hennes smeknamn, är vår egen chokladpudding. Hon är en fantastiskt härlig katt med ett ego lika stort som de andra katterna tillsammans. Hon anser att det är hennes regler om lag och ordning som skall gälla, men då hon försöker bestämma över Muffa går hon på "pumpen".
Hon är nästan påfrestande social, skriker om man inte "ser" henne, eller klättrar helt enkelt uppför benen.

Sommaren 2003 flyttade Dumlat till Per & Eva som bor i Horndal (utanför Avesta). Där har Dumlat blivit Pers "First Lady", och styr och ställer över katter, hund, kaniner och höns i den familjen. Vi kände att vi inte hade den tid (dvs 100 %) som Dumlat förväntade sig av oss, och den tid får hon hos Per & Eva. Hon är högt älskad och tycker att livet är gott.

Den 29 april 2008 somnade Dumlat in för gott, hennes njurar var helt slut. En fantastisk katt är borta, sörjd av oss som levt med henne. Tack Eva och Per för att ni tog så väl hand om henne under hennes sista fem år!IC Smokeyhill Blue Kapri

Titel:
Internationell Champion
Född: 9 april 1997 - död 25 juni 2008
Far: Gayemaudi Prince Charming, SBI n
Mor: Smokeyhill Blue Nova, SBI a
Färg: SBI a (Blåmaskad)
Blodgrupp: A
Uppfödare: Betty Brown, Smokeyhill (England)
Stamtavla

IC Smokeyhill Blue Kapri är nu "gammal" i gården här i huset tillsammans med UFO, då det gått många år sedan hon flyttade in. Under 1997 letade vi efter en ny liten birmahona, och som man gör så har man "tentaklerna" ute åt många håll.

Helt plötsligt blev vi erbjudna två birmahonor samtidigt!! Det var brunmaskade Summerday's Lucille och den här blåmaskade damen från England. Istället för att få ångest över att inte kunna välja så blev det bägge två.

Kapri är en ljuvlig katt, påminner mycket om Muffa i temperamentet. Dessutom är hon en stor hona med mycket fin maskfärg och en sagolik ögonfärg. Hon har haft sju kullar, och är numera pensionär i huset. Fortfarande har hon sin sista kull springande runt benen, men hon är kastrerad pga av att hon inte fick ut moderkakorna då kullen föddes.

Hon är en jättebra mamma, som har tagit hand om sina barn, lekt och fostrat, och som verkar sakna dem då de flyttat. Denna gången har hon delat vårdnad och skötsel av alla barn med sin dotter Storsaga och de har haft åtta ungar tillsammans.

Nu är det snart tio år sedan vi åkte till Ashford i England, hem till Miss Brown för att hämta denna lilla blåmaskade kattunge. Det kändes verkligen som en ära att få köpa katt av henne, en legend inom birmavärlden. Och nu har så många år gått, så många fina barn har Kapri gett oss, så nu är hon väl värd att bara njuta av tillvaron.

Kapri fick tyvärr inte njuta av sin pensionärstillvaro i mer än 3 år. Hon började under maj månad 2008 tappa vikt, var ointresserad av mat, ville mest sova. Men hon var ändå mycket social, ville dela säng med oss och de andra katterna på natten, putsade på de andra och blev själv grundligt tvättad, främst av sin dotter Fancy. Vi tog henne till vår veterinär, det hittades inga fel på henne, men något var det som inte stämde... Fast hon hade fortfarande sin fantastiska päls, var vårt "fluffmonster".

Under midsommarhelgen märkte vi att hon blev försjunken i sig själv, ville varken äta eller dricka, men ville fortfarande vara med, låg tillsammans med de andra kissarna på vår säng och sov.

Idag, onsdagen 25 juni, har Kapri lugnt och stilla somnat in, liggandes på det sätt hon brukade i min famn - mot bröstet och huvudet hängande över axeln.

Kapri, det är tomt utan dig!IC S*Summerdays Lucille

Född: 26 april 1997 - död 26 nov 2010
Kön: Hona
Far:
CH S*Anjin San's S.A. Leroy, SBI n
Mor:
EP & EC S*Anjin San's L.D.B. Yvette, SBI b
Färg: SBI n (Brunmaskad)
Uppfödare: Lisbeth Larsson & Bert Persson
Ägare: Katharina Wittefeldt

Lilla Björnen, som hon kallades, kom till oss sommaren 1997, samtidigt med vår engelska, Smokeyhill Blue Kapri. De två hittade varandra direkt, och kom att följas åt under många år här i huset. Björnen var en bestämd liten dam som verkligen var "en katts katt" - de andra katterna här hemma visade hon tydligt att hon inte gillade. Men till slut blev även Kapri bortvald och då insåg vi att det bästa för Björnen var att få vara ensam med en husse/matte, även om det är svårt att acceptera att man inte är det ultimata hemmet för de katter man har.

Så nu bor hon tillsammans med Katarina och blir behandlad som den drottning hon är, och stortrivs. Hon får alltid full uppmärksamhet, utan att behöva fightas med de andra om husses och mattes gunst - det är ju bara hon där.

Den 26 nov 2010 fick Björnen somna för alltid, då hade hon levt med dåliga njurar under ett par år och de sista dagarna tacklade hon av snabbt. Tack Katarina för att du tog så väl hand om vår Lilla Björn.S*Ma'ha Gita Zugarbabe
Titel: Ingen
Född: 27 februari 2004 - död midsommar 2010
Kön: Hona
Far: EC Skogshöjdens Indigo Gold, SBI a21
Mor: IC S*Ma'ha Gita Piece of Cake, SBI n
Färg: Blåmaskad (SBI a)
Blodgrupp: A
Uppfödare: Egen uppfödning
Testad HCM negativ 060310
Ägare:
Kajsa Olsson

Då Pundis var tre veckor sa Ulf "hmm, det är något speciellt med henne"! Då hon var sju veckor sade han "flyttar hon så flyttar jag!" Och han hade många alternativa ställen att flytta till, Nya Zealand, Tyskland eller några andra trevliga ställen men hur det nu var så bestämde vi oss för att bägge skulle stanna i Borlänge. Och det var inte så lätt att säga "hon stannar" då jag (Lisa) precis sagt så om Dottan ett par veckor tidigare. Att för sig själv motivera att två st birmaflickor skall bli kvar...Men det gick!!

Så nu är lilla Pundis kvar, och namnet är en travesti på "Rundhuvud, pundhuvud" som ledde till Pundis. Många tycker det låter rent förfärligt, men nu är det inarbetat.
En liten blåmaskad fröken, pigg och glad, har invaderat vårt hem och härjar runt. Lyfter man inte snabbt nog upp henne då hon kommer springande klättrar hon helt enkelt uppför benen, högljutt pratande om hur bedrövliga vi är som inte "gosar" med henne oavbrutet.

Våren 2005 fick hon sin första kull bebisar, med chokladmaskade hanen Tinywinys Leo Lejonhjärta, och det är nog de kortaste, rundaste birmabebiar vi haft och naturligtvis jättesöta!!! I den kullen fanns Purra, Ma'ha Gita Ever so Pretty, och i kullen året efter föddes Icing Sugar, kallad Socker Stina.

Sommaren 2007 blev Pundis hastigt akutkastrarad, till vår stora sorg. Hon blev dålig och vi åkte akut med henne till vår veterinär. Det visade sig att det inte bara var en livmoderinflammation utan livmodern hade snott sig (livmoderomvridning) och inuti fanns två döda foster. Hade vi inte kommit in med henne hade hon inte överlevt.
Så nu är Pundis kastrat, och vackrare än någonsin.

Vid påsk 2008 flyttade Pundis med sin mamma Kakan till Torsby, till Kajsa med familj. Kajsa har tidigare två kattpojkar från oss och bättre hem kan man inte tänka sig till någon katt.

Våren 2010 blev Pundis sjuk, och fick somna in strax före midsommar 2010. Tack Kalle och Kajsa för att ni tog hand om vår lilla, vackra Pundis.

 

© copyright S*Ma'ha Gita