SP & Europa Champion S*RausHöjdens Mister Jackpot DSM

Titel: Supreme Premier & Europa Champion & DSM
Född: 15 maj 2005
Kön: Hane
Far: S*Raushöjdens Scotte, SBI b
Mor: S*Raushöjdens Sally, SBI n
Färg: Brunmaskad (SBI n)
Blodgrupp:
Uppfödare: Lena Ekström, Raushöjdens
Testad HCM negativ 060310
Stamtavla


Pågen flyttade hem till oss i mitten av augusti 2005, en ranglig racerkatt som härjade runt i huset. Tiden mellan härjningstågen skulle ägnas åt kelstunder...med andra ord en rätt intensiv katt! Namnet Pågen fick han för att han kommer från södra Sverige, fr Raushöjdens uppfödning i Helsingborg. Nu har han lugnat ner sig samt är allt annat än skranglig. Häromdagen sade jag till Ulf; "han ser ut som en högdräktig hona, tjockast på mitten".

Han är en riktigt massiv pojke, med en alldeles glimrande ögonfärg och är så trevlig! Men har är rätt stor, så då han vill leka är det som en stridsvagn kommer rusande, och de andra katterna far åt alla håll.
Han är utställd en gång, det gick riktigt bra, och det kommer att bli betydligt mer framöver våren, då vädret här i "norra" Sverige gör det lite trevligare att åka på utställning.


Pågen är nu snart 3 år gammal, blev Europa Champion på DÄKs utställning i okt och kastrerad i början av december. Han har gett oss några riktigt fina barn, så nu tycker vi att han skall slippa från hormonerna och bara få vara lekfarbror.

Vi kommer säkert att visa upp honom även som kastrat då han hela tiden även som fertil hane varit såååå trevlig, lugn och verkat gilla att visa upp sig!

Och nu har han gjort utställningspremiär som kastrat, på NERKs jätteutställning i jan 2008 med ca 1000 katter anmälda. Där blev han NOM som kastrathane, och domaren Hannah Jensen nästan bollade med honom, helt lugn och avslappad hela tiden.

Tack Lena för denna fantastiska katt!!