Vad händer hos oss... från 2019 och framöver
 
 
190406 - Mitt nya kattliv, en Selkirk flyttade in för ett år sedan

Det känns konstigt att skriva igen efter några år, nästan som att börja om på nytt i kattvärlden. Men spännande och samtidigt vemodigt, det har hänt så mycket de sista åren som gjort det svårt att lägga engagemang på katter och kattuppfödning. Här i huset bor nu fyra st birmor samt en Selkirk Rex hona på snart 1,5 år. En riktigt tväromvändning i kattlivet, men drömmen har funnits sedan 2004, då Kerstin Zimmerman och jag såg våra första på Nya Zeeland

Vad har jag gjort sen 2014 i kattvärlden då?
Jag skrev 2014 att jag gick första PawPeds kursen, G1, och nu har jag gått alla tre, G1, G2 och G3. Dessutom är jag nu också kursledare på PawPeds, på alla tre nivåerna. Så himla, otroligt, utmanande och superkul. Och stundtals så vansinnigt jobbigt när kurserna krockar med skoljobb och annat i livet

Mer då...jag har gått i nån sorts halvpension...fast hur man definierar halv är lite flytande :-) men det känns jättebra, att ha några dagar ledigt i veckan att vara hemma, hinna umgås med katterna/vännerna och bara vara i tillvaron

Vad väntar nu framöver?
Förhoppningsvis kattungar, både Birma- och Selkirkbarn nån gång under året. Sedan kommer snart en ny sommar, med trädgårdsarbete och denna eviga gräsklippning...:-(, men det uppväger ändå att bo så här med inglasad altan att sitta på under fina sommarkvällar (också som skydd för alla eländesknott!)

 
 
Nu börjar vi på nytt igen efter några år av mycket annat...
 
 
 
140608 - Kattungar hos oss...igen

Nu har det kommit sju små kattungar till oss igen, som redan är 5 resp. fyra veckor gamla. Det är så roligt med små kattbarn igen i huset, lite mer liv än de gamla kastratdamerna som tassar omkring här. Vintern har inneburit att en kisse till har lämnat oss, vår vackra gamla bruntabbydam Fancy. Sannolikt en propp i hjärnan, så det gick oerhört fort. Detta året har vi mistar tre av våra katter, Nickan, Fatina och Fancy...ett riktigt sorgligt år på kattfronten.
Men de små, nya liven muntrar upp!

Läsåret är slut, , det känns som det bara är vila som gäller nu. Ssamtidigt har jag äntligen gått Paw Peds G1 kurs - så otroligt roligt och lärande och turbofart på kursandet. kanske inte det mest ultimata att ha terminsavslut och PawPeds kurs samtidigt, men nu jäklar hade jag bestämt mig att gå, och då fick det bli så...

Jag kommer också att lägga ut lite bilder från min, dotter Ulrika och barnbarnen Mathilda ich Sarahs resa till Dubrovnik, när jag sorterat och städat bland alla hundratals bilder jag tagit

 
140117 - Paus från allt i ett halvår

Hösten har passerat med kattungar och jobb, WW i Danmark och mycket annat...nu försöker jag ta ett nytt tag i hemsidan som blivit sorgligt bortglömd under ett halvår drygt. Anledning...nån sorts mental coma efter tre års studier på avancerad nivå och samtidigt arbeta heltid. Jag har varit så trött, så trött hela hösten, arbete och katterna har tagit all kraft.

Det har hänt mycket på kattfronten. Vår fina, fina Nickan har lämnat oss. I september orkade hennes njurar inte längre och hon fick somna in. I december var det vår unga hona Fatina som vi fick göra denna hemska resa med, många år för tidigt och så förtvivlat ledsamt. Vi hoppas att vi får veta vad som hände med henne.

Abbe, vår unge pojke, har vi chipkastrerat. Det var det alternativet eller riktigt kastrering...så vi får ser hur han utvecklas under året.

Kattungar har vi haft, och en liten blå tös stannade kvar, våran lilla Rulta. Så söt, och odrägligt bortskämd.

 
130609 - Livet börjar åtevända

Nu har vi fått en ny kull med bebisar i huset, och föräldrar är Dockan (Material Girl) och Qngen (Wannabee). Just nu vet jag inte om det är hanar eller honor, vilka färger .... Men det ger sig så småningom. Jag tror att två är tabby och en solid i alla fall. Dockan är, som vanligt, en något förströdd mor, tycker det är trevligare att ligga i knät än att ligga med sina barn i bolådan. Men de går upp i vikt, så då är väl allt frid och fröjd i alla fall.

Igår plockade jag fram min stora kärlek sedan förra sommaren, min Nikon D7000, och jag hade glömt nästan allt...hur man ställer in, stänger av blixt osv osv. Då inser jag att jag varit helt avstängd från världen ett längre tag och bara skrivit på mitt ex arbete. Men nu är det inskickat för allra sista gången, opponeringen är klar så nu väntar jag bara på det officiella; att jag kan kalla mig själv för speciallärare. Tre slitiga år som jag ALDRIG vill göra om, men inte heller ha ogjorda!

Abbe växer, men jag vet ännu inte åt vilket håll...Han är nu fem månader, stor, gänglig, ingen päls, stora öron...inte direkt någon skönhet...men jag hoppas och tror, och han är Kiwis sista barn (hon är nu kastrerad) så jag vill gärna ha honom kvar.

Abbe

 

 
130428 - Det har hänt mycket sen sist...

Nu har det gått snart ett halvår sen sist jag skrev, och det har mest hänt saker runt omkring oss och väldigt lite på kattfronten. Ma'ha Gita You'll Never Walk Alone flyttade till Italien via världsutställningen i Zagreb. Där blev han både BIV-T och NOM! Nu heter han Fatino, och har också blivit JW hos nya ägarna Diana och Diego i Trieste.

Vi har haft en kull i huset sen sist med Kiwis siste pojke, chokladmaskade AbracaDabra. Han blir kvar tills vidare, så får vi se hur han utvecklas. Tillsammans med honom hade vi också en fosterkull, Boss och Bandit, från SE*Candlebrights från Norrtälje. Jättebra för vår pojke att få "syskon" att leka med, men det var ett stort ansvar att få ta hand om ytterligare två birmabarn, uppdatera husse och matte, se till att de gick upp i vikt och mådde bra...det kommer en berättelse om detta framöver.

För övrigt har våren gått i studiernas tecken, det är sista terminen på speciallärarutbildningen, och helt hysteriskt mycket att göra. De tidigare fem terminerna har varit jobbiga, men inget mot detta. Förhoppningsvis är det över i slutet av maj och jag är godkänd. Då skall jag försöka ta tag i detta igen.

 
121014 - De "små" har flyttat och nästa kull är också snart flyttklar

Två månader sen sist jag skrev - skäms lite....Men som vanligt när skolan börjar blir man som lärare helt uppslukad av allt som drar igång. Dessutom har kattklubben DÄK haft sin årliga utställning, och som vanligt var jag involverad i sekretariatsarbetet. Under tiden har maj-kullen flyttat ut, utom You'll Never Walk Alone. Han skall flytta, men utanför Sveriges gränser och då behövs både rabiesvaccinering och pass. Men om fjorton dagar är det dags, då åker han. Han har också hunnit med DÄKs utatällning, Ex 1 på lördagen och NOM på söndagen. Egentligen gick det fantastiskt bra på lördagen också, för Hannah Jenmsen. Han blev nr 2 i hennes ringbedömning, typiskt nog var nr 1 också en klass 12 kisse, en fantastisk vit skogis. Så det vara bara att buga och säga grattis!

YNWA

Rozies kull är nu 9 veckor, och bara den brune pojken är kvar obokad. De har på nåt sätt sålt sig själva, mycket tack vara Facebook tror jag. Vår kattsida där med bilder ses av betydligt fler människor än denna hemsida. Därför har uppdateringarna här fått stå tillbaka lite.

Z&Z

Detta är lilla flickan Zugar & Zpice som kommer att bli Uppsalabo

Vår Fatina börjar få päls, så nu är det dags igen att titta runt på vilka utställningar som kan vara trevliga att åka på.
Fatina

 
120725 - Stora gänget har flyttat och de små är redan snart 9 veckor gamla

Ferdinand hittade sitt hem, han flyttade tillsammans med sin syster Xantippe. Vi var och hälsade på igår, och de bägge birmabarnen har det så bra som man bara kan önska. Minna (Xannie) har det gott i Falun hos Linda, och Mumma (Xantemum) flyttade för ett par veckor sedan till Kungsbacka. Hon flyttade hem till Petra, som för tio år sedan köpte katt av oss, en av Kapris döttrar.

Nu börjar nästa kull hitta sina nya hussar och mattar, och detta är det allra svåraste med att vara uppfödare. Många som hör av sig till oss och är intresserad av en kattunge tycker säkert att de råkat ut för ett regelrätt förhör när vi frågar om allt som kan vara relaterat till en kattunges liv i den nya familjen. Men våra kattungar är som våra barn, och vi vill dem så innerligt väl i det nya hemmet. Enda chansen för oss som uppfödare att få veta är att försöka fråga om sådant som är viktigt för oss före ett köp är bestämt. En kattunge räknas som en vara och köpet regleras helt enligt Konsumentköplagen, och vi kan inte göra något sen kattungen väl flyttat om det inte handlar om ren vanvård eller misshandel. Så allt frågande är inte av nyfikenhet utan att vi vill, så långt det är möjligt, försöka försäkra oss om att vårt lilla birmabarn kommer att få ett gott liv.

Vi tycker också det är viktigt att de som är intresserade tar chansen att granska oss och fråga om allt som rör katt och katthållning, att försöka få en insikt i vår katthållning och hur katterna lever hos oss. Därför är det jätteviktigt att vi uppfödare får träffa dig kattungeintressent på riktigt, och därför säljer vi aldrig heller en kattunge via internet eller enbart mailkontakt. Men det är jättebra som första kontakt!

Här är lille blåtabbypojken i kullen vi har nu, You'll Never Walk Alone. Jag gillar verkligen honom, hans uttryck och kropp. Dessutom, som en bonus, har han ganska OK markeringar.

Alone

 
120612 - En vecka kvar innan de stora kattungarna börjar flytta ut. De små vill ur kattlådan

Lille Ferdinand är avbokad och åter till salu. Vår lille go-katt, och Ulf ser mest lycklig ut när han att det gör inget om han stannar. men han skall INTE stanna kvar, han behöver ett hem med mycket kel och gos, och där allt inte händer i turbofart runt omkring honom.
Han utvecklas stadigt hela tiden, men ligger fortfarande några veckor efter sina syskon, kan inte hoppa eller klättra så bra. men han är en förnöjsam liten kille, som leker, sover och, inte minst, äter. Det är nog den sötaste lilla kisse vi någonsin haft i huset!

fer11v


Razzels små börjar intressera sig för världen utanför bolådan, men mamma håller dem ännu i förvar i bolådan. Nu börjar det snart bli dax att fota för första gången, de har öppnat ögonen och man börjar se skillnader på dem.

 
120605 - Xannie bokad
Nu har Xannie hittat sin nya matte, och hon kommer att flytta till Falun och dela liv med en annan kisse och LInda. Så nu är alla stora birmabarnen bokade.
 
120604 - En kull till i huset

Fortfarande är Xannie kvar obokad, men jag får nog skylla mig själv då jag varit riktigt dålig på att annonsera eller uppdatera hemsidan. Skolan och studier har tagit all kraft, men nu börjar det lugna ner sig litegrann, så nu skall jag försöka skärpa mig.

Razzel har också fått sin kull, söndagen den 27 maj. Hon är tre år, och det tycker jag är lite gammalt som förstagångsmamma, men allt gick hur bra som helst! Fast ett tag var det lite stressat, jag ringde djursjukhuset och meddelade att nu var vi på väg in... men när vi skulle stoppa in henne i transportboxen såg vi en liten svans sticka fram och ett bakben, och fem min senare var första ungen ute, med sätesbjudning. Sen kom de andra tre utan att man såg någonting, plötsligt var det bara en unge till i bolådan. Idag är de 8 dagar, och har nästan alla fyra fördubblat sina födelsevikter.

Jag var helt säker på att det var två honor och två hanar, det tittade jag på när de föddes, och sen kollar man ju inget mer....tills igår när Kerstin Zimmerman var här, och upptäckte att det faktiskt var tre hanar och en hona. Jaja, så kan det bli.

Ferdinand 10 v

Här är också en bild på Ferdinand, vår lille feel good kisse, lika bred som lång. Han är verkligen en liten Ferdinand som sitter under korkeken och luktar på blommorna.

 
120509 - Nu börjar kattungarna bli bokad
Nu är Wannabee, Xantippe och Xantemum bokade och Xerox reserverad. Så bara Xannie är kvar, otroligt söta, pigga och lekfulla lilla birmafröken med en vit svanstipp. Snart skall också Razzel ha sina kattungar, hon börjar bli tjock, men ärligt talat vet jag inte när...har varken hört en löpande honkatt eller sett parningar. Spännande...njaee...jag vill nog ha kontroll på hur mina birmadamer föder, och framförallt vilken dag det kan bli.
         
120429 - Nu är alla kattungar fotade, utlagda på hemsidan och Facebook

Det är alltid en pärs att fota kattungar, speciellt när de ännu inte hunnit bli så intresserade av vippor, så man kan inte fånga deras intresse på nåt sätt. Eftersom vi håller till ovanpå en gammal skänk med kattungarna så gäller det bara att se till att de inte trillar ner. Dessutom hinner alltid solen komma öbver på andra sidan huset så det är alltid lite mörkt näs vi skall börja proceduren med kamera och kattungar. Gud ske pris och lov för min Nikon D70, idag blev det sådär ett par hundra bilder.

Sen kommer proceduren med Photoshop, vilka bilder skall man välja ut...sen in på hemsidan och ut på Facebook...och så är kvällen slut.

Jag har också insett att Razzel är dräktig, men har faktiskt inte en aning om när hennes bebisar kommer att titta ut. Och det skulle inte förvåna mig om hon tycker det ideala stället är ute i rastgården, det är där hon bor när det inte är vinter och riktigt kallt.

Det blev i alla fall några fina bilder på Fatina idag, hon är redan 9 månader gammal och börjar bli vuxen...

Fatina 1


Oh, vad jag tycker om denna birmaflicka, även om hon är odräglig ibland. Hon tror att hon har tillträde till allt, acceptans för att göra allt...och det får hon för det mesta också

         
120412 - Razzel och Rozie scannade och Backis kastrat

Fatina försöker leta sin väg tillbaka till kattmammas bolåda. ast det är inte så kinkigt vem som är kattmamma, det duger så bra med Kiwi.

Fatina

Fatina2
Nu är jag faktiskt på väg in i boxen...och jag FÅR plats!!

fatina2
Haha, jag lyckades...att sedan lillkillen nästan knuffas ut...ja, det är väl inte mitt problem.

Nu är Razzel och Rozie scannade, och allt var så bra. Det var premiär för scanning i Falun, av Mimmi Granar på Falu Djursjukhus. Allt gick snabbt och enkelt, även Razzel var så lugn (tro det eller ej...)

Dessutom är Backis kastrat, lugny för honom och trevligare för oss. Det är lite sorgligt att det inte blev någon ytterligare Fatina-kull, men vi orkade inte se honom vanka här i huset längre.

         
120331 - Nu har vi kattungar igen- Kiwis och Dockans bebisar är födda

Tisdagen 20 mars kom Kiwis kull - en liten pojke. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, hon eller vi...bara en...Men när hon väl fattat att det var det som bjöds så blev hon igen den ultimata mamman och flyttade sig inte från bolådan. Den lille är antingen choklad- eller lilatabby med en gissning åt lila.

Kiwiboy


Lördagen den 24 kom Dockans kull, tre honor och en hane och där den minsta vägde 100 gram! Dockan är en lika hängiven mamma som Kiwi, fast betydligt mera vaktig. Gud nåde den av katterna som kommer för nära hennes bebisar. Efter några dagar tror jag att det kanske kan vara en chokladtabby, de andra bruntabby...men det visar sig, jag har haft fel många gånger tidigare.

Dockalitter

Dockagirl

Vi har dock gjort en liten kupp, en av Dockans ungar får bli "syskon" till Kiwis ensamma lille pojk. Vi provade en liten stund, och på den timmen diade hon i sig 4 gram, så då visste vi att allt var lugnt.

Nu är också Backis dagar som fertil räknade, vi har bokat tid för kastrering den 12 april. Han behöver lugn och ro och vi behöver städa hemmet.

För övrigt inget nytt på kattfronten eller när det gäller utställningar.

Måste bara visa en bild på våra ormbunkar. De har en så fantastisk historia...för ca 30 år sedan plockade jag en vissen ormbunke från min mormors komposthög. Hon hade slängt sin gamla ormbunke som hon tyckte bara skräpade, den som alltid funnits i mormors hus i "salen". Den har sedan levt med oss, ganska skräpig och inte så vacker precis, men det var svårt att ta beslutet att slänga den. För några år sedan planterade vi om den i en självvattnande kruka, och oj vad den började växa. Ifjol delade vi på den, då den inte längre fick plats i sin kruka, och satte delarna i två stora självvattnande krukor. Nu funderar vi på om de skall delas en gång till...

ormbunkar

120311 - Kattungar på G och biljetter bokade för Zagreb i höst

Nu har vi flyttat fram bolådorna för blivande mammorna Dockan och Kiwi. Dockan verkade idag som bebisarna ville titta ut, men hon ville nog bara provligga lådan. Dockan är tjock, så det kanske är 3-4 ungar. Kiwi, däremot, är inte alls tjock, men förhoppningsvis 2 st i alla fall. Ytterligare uppdatering kommer när bebisarna tittat fram.

Jag har också bokat flyg till Zagreb och världsutställningen i höst! Det blir jag, Fairy Dance, Kerstin Zimmerman (Skogshöjdens) och Marie Karlsson (Yamsas) som åker. Det skall bli så himla roligt!!

120311 - Utställning i Örebro

Ytterligare ett par månader har gått och nu är också Nerks utställning avklarad. Den ville man ju intepå missa med tanke på så många katter som var anmälda. men för att jag inte skulle behöva trängas bland burraderna så hade jag anmält mig att jobba i sekretariatet bägge dagarna. Det är alltid nyttigt att fräscha upp kunskaperna mellan våra egna utställningar.

panelen

Panelerna var bara så häftiga med massor av domare och hur mycket fina katter som helst! Vår lilla Rozie, dvs Skogshöjdens New Dawn bedömdes av Raymond Saetre på lördagen och Annelie Persson på söndagen. Raymond log mot lilla damen och sa "detta är min typ av katt" och så blev hon Champion, BIV och NOM!! På söndagen tyckte även Annelie att hon var en liten docka, så hon fick CACIB i konkurrens, blev BIV och NOM även här. Kerstin Zimmerman och jag var jätteglada och lilla fröken tog det verkligen med ro.

Rozie

Minsta lilla fröken, Fairy Dance, har nu också fått sitt tilltalsnamn, hon kommer att kallas Fatina. Det är Diana från Trieste som döpt henne. Hon dömdes av Åsa Hammarlund på lördagen och blev då BIV-T, sen var det stopp. På söndagen dömde Nurit Pahl, och då blev det både BIV-T och NOM för lilla randan. Hon är fortfarande rund om magen :-)

Fatina

Så vi hade en alldeles fantastisk helg i Örebro, fast det var också mycket jobb. Diana hade också kommit från Trieste med sin Belissima, en brunsköldpaddstabbymaskad vacker dam, för att vara med på den här utställningen

 
120115 - Utställning i Uppsala

En vecka har gått efter jullovets slut och utställningen i Uppsala. Dit hade vi med oss Rozie samt vår lilla blåtabbyfröken Fairy Dance. Hon har inte riktigt fått något namn ännu men Bullen eller Rultiga Rut ligger bra till - hon är rund om magen!

Vad som var riktigt roligt var att vi även hade besök från Italien, Diego och Diana, som hälsade på oss och sedan följde med till Uppsala och utställningen. Så vi pratade, klämde på katter, diskuterade olikheter i hur birmorna såg ut i 4 dygn! Dessutom jobbade jag hela helgen i sekretariatet och Diana gick assistent på söndagen. Vi hann också besöka två jättetrevliga restauranger i Uppsala, bägge kan varmt rekommenderas. Det var Lingon som ligger i ett gammalt fint hus vid Fyrisån, samt Pepparpeppar inte långt från järnvägsstationen. Mmmmmm vilken mat!!

På utställningen då? Jo, Rozie fick sina två första cert, lilla Bullen Ex1 bägge dagarna. Det var nog fler än vi som tyckte hon var rund...men samtidigt otroligt söt! Socker-Stina, eller SC S*Ma'ha Gita Icing Sugar, DVM och DSM, blev BIS bägge dagarna och Diana var så lycklig - hon bar henne i panel både lördag och söndag!

Efter utställningen var slut åkte vi hem till Anna (Provitas) för att titta på hennes katter, och sedan åkte Diego och Diana mot Stockholm och vi styrde färden hemåt Borlänge.

Nästa utställning blir NERK i Örebro. Vi ses där!